Home (Corona) » Behandelingen » Aanvullende behandelingen » Pedicure en Schimmeldiagnostiek

Pedicure en Schimmeldiagnostiek


Behandeling van de voeten

Naast de voetbehandeling, de adviezen over voetverzorging en de keuze van schoenen is het voorkomen van voetproblemen een van de belangrijkste taken van de pedicure.

De behandeling bestaat uit:


  • desinfecteren van beiden voeten
  • verzorgen van de nagels en de nagelplaat
  • verwijderen van eelt en likdoorns
  • behandelen van ingegroeide nagel
  • behandelen en adviseren over schimmelnagels
  • korte voetmassage

Ons Medisch schoonheidsspecialiste is ook pedicure. Zij behandeld met de Orthofex pedicuremotor met nattechniek.

Huidinstituut Agnes voldoet aan de code voor de voetverzorging en daarmee aan alle wettelijke en branche eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden. KRP geregistreerd in het kwaliteitsregister voor pedicures.

Wanneer ga je naar een pedicure?


Het is raadzaam om enkele malen per jaar, ook als er geen voetklachten zijn, naar een professionele pedicure aangesloten bij "ProVoet” te gaan. Indien nodig adviseert de pedicure je naar een huisarts, een specialist en/of podotherapeut. Huidinstituut Agnes werkt samen met een podotherapeut. Zo hebben wij snel contact en wordt u doorverwezen indien nodig.

 

*alleen mogelijk tijdens een huidverbeterende behandeling


Schimmeldiagnostiek


Een schimmel geneest zelden of nooit vanzelf. Wanneer de besmetting van een nagel door een schimmelinfectie is veroorzaakt, kan deze infectie zich langzaam uitbreiden. Mede daarom is behandeling noodzakelijk. Het is belangrijk om eerst vast te stellen of er een schimmel aanwezig is. 

Hoe gaat schimmeldiagnostiek in zijn werk?


De pedicure met het certificaat Schimmeldiagnostiek is in staat een monster te nemen van een aangedane nagel. Deze wordt opgestuurd naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De patholoog stelt vast of er een schimmel aanwezig is.Naar aanleiding van de uitslag van het laboratorium kan een behandelplan worden opgesteld. Het onderzoek door de patholoog zal worden vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Na overleg en goedkeuring van jouw huisarts ontvangt je een akkoord verklaring zodat wij dit traject kunnen starten. Ook huidschilfers waarvan men vermoedt dat er een schimmelinfectie aanwezig is kunnen op deze manier worden onderzocht.

Vergoeding zorgverzekeraar


Jouw zorgverzekering vergoedt een gedeelte van deze diagnostiek (eigen risico). De laboratoriumkosten (€ 25,00) en de administratiekosten (€ 10,00 ) worden door jouw zorgverzekering bij jou in rekening gebracht. 

*alleen mogelijk tijdens een huidverbeterende behandeling